Konceptet

Barn leker sig in i livet

Spelandet ger barnen möjlighet att gå in i och utforska sin egen fantasivärld och att utveckla sin identitet och personlighet, men ger även möjlighet att få socialt erkännande från jämnåriga samt nya bekantskaper. Social och språklig kompetens så som att ta hänsyn, samarbete, överenskommande och följande av regler, hjälper barn att hantera mellanmänskliga relationer. Många färdigheter som vi behöver i livet kommer från spelerfarenheter. Vid sidan av social kompetens erbjuder spelandet också möjligheten till att lära sig saker som är relevanta för skolan i sitt eget tempo och utan pressen att man måste prestera något. Snabba framgångsupplevelser garanterar här långsiktig spelglädje och lust till lärande. Att röra sig i en virtuell värld förbättrar dessutom förmågan till rumslig orientering och perception. Att spela är roligt och att ha roligt är en viktig faktor för ett barns utveckling.

Därför förmedlar Panfu precis sådana saker som är anpassade till och viktigast för 6- till 12-åringar: att leka, inlärning, upplevelser, interaktion, problemlösning, skoj.

Panfu är tänkt som en övärld där det finns både gott och ont. Barn kan tillsammans med sina vänner stå upp för det goda.

Med hjälp av en pandafigur kan ditt barn röra sig anonymt i pandavärlden, interagera med andra barn och uppleva spännande äventyr.

Vid sidan av den egna spelfiguren har varje barn en egen trädkoja och det kommer ständigt nya möbler som barnet kreativt kan inreda sin trädkoja med.

I Panfus undervattensskola kan ditt barn tillägna sig skolrelevant information helt utan press på prestation och i sitt eget tempo. Lyckat lärande garanteras!

Ensam eller tillsammans med vänner löser de kniviga uppgifter, klarar av uppdrag och går på äventyr.

Barnen har dessutom möjligheten att bevisa sin skicklighet genom små minispel.

När man löst en uppgift får man direkt en liten belöning - samlandet av pandamynt stimulerar spelglädjen, lusten till lärande och till att fortsätta.

Självklart erbjuder Panfu också många små tävlingar som främjar barnens kreativitet.

Vid sidan av spelglädje är ditt barns säkerhet högsta prioritet för oss. Därför har vi tagit vissa säkerhetsåtgärder och ser till att följa vissa riktlinjer. Inom Panfufamiljen har vi en person som är ansvarig för barnskydd, en för skydd av personuppgifter och ett stort och välutbildat team chattmoderatorer. Läs mer här.

Panfu är en kreativ och säker onlinespelsversion av vardagslivet!

 

Få den fulla spelupplevelsen från 49 kronor i månaden!

Pröva nu.

Tummen upp för Panfu!
 

Här kan du läsa mer om vad barn och föräldrar har att säga om Panfu.