Barnanpassat

Barnanpassad design

Upptäck, upplev, interagera - den allmänna atmosfären i Panfu innefattar alla dessa saker och de förmedlas genom den lekfulla registreringsprocessen, den grafiska designen och ljuddesignen i den fascinerande världen. Färgglad men inte överdriven, mångsidig men inte ytlig - det är Panfu.

Registreringsprocess

Precis som Panfu självt är också registreringsprocessen (registrera dig här) lekfull, lättförståelig och förklarande. Efter att ditt barn valt ett användarnamn till sin spelfigur måste den ange en mejladress och läsa de allmänna användarvillkoren tillsammans med dig. Ett välkomstmejl skickas till den angivna mejladressen. Detta gör att vi kan verifiera användaren och förhindrar att felaktig information används eller att informationen missbrukas. Med användarnamnet och lösenordet kan ditt barn logga in gratis och sen är det bara att köra igång.

Spelöversikt och innehåll

Redan från början blir ditt barn ledsagat. Efter att de fått Panfus regler för uppförande förklarade för sig får ditt barn tillsammans med superreportrarna Max och Ella, Panfus huvudkaraktärer, en liten rundtur som introduktion. Under denna blir de snabbt, informativt och lekfullt introducerade till de viktigaste funktionerna, de första uppgifterna och hur man interagerar med andra. När barnen ska lösa uppgifterna har de alltid extra karaktärer till sin hjälp, t.ex. spå- och trollkvinnan Kamaria, uppfinnaren Professor Bookworm, den hjälpsamma byggarbetaren Manny, djurbeskyddaren Eloise och många fler. När de löser den första uppgiften får barnen en inblick i hur man spelar Panfu. Varje vecka händer det nya saker i Panfuvärlden som hela tiden utvidgar spelet. Små animationer (omkringflygande fåglar, svallande vågor och så vidare) ger det hela en levande känsla.

Den kärleksfullt illustrerade grafiken och omsorgsfullt animerade platser och figurer får barnen att känna sig hemma redan från början. Den Flash-baserade onlinevärlden är lätt att navigera sig igenom med hjälp av musen.

Navigation och belöningssystem

Med hjälp av enkla grafiska symboler och ljudmeddelanden är navigationen anpassad till barnens förmågor och behov. Navigationen är intuitivt och lätt att lära sig: Vid sidan av en grafisk meny finns det en kärleksfullt designad karta av den virtuella världen. Alla sakerna på kartan är sammankopplade med varandra på ett sätt som gör att ditt barn upptäcker Panfu utan att förlora överblicken. I äventyrsboken hittar man också en praktisk översikt över alla uppgifter.

För att göra spelupplevelsen ännu roligare, har Panfu ett barnanpassat belönings- och levelsystem. När de klarat av en uppgift får spelarna nya kläder eller möbler, mynt eller sällsynta prylar. Dessutom kan spelarna hela tiden nå nya levels. Barnen kan se vilken nivå de befinner sig på för tillfället genom att titta i sina profiler.

Omväxling och uppdatering

Barn kräver omväxling och ständiga uppdateringar. De är nyfikna på livet och kräver ständigt ny input. Både pojkar och flickor får sina behov tillgodosedda eftersom spelet ständigt uppdateras med nytt kreativt innehåll.

 

Få den fulla spelupplevelsen från 49 kronor i månaden!

Pröva nu.

Tummen upp för Panfu!
 

Här kan du läsa mer om vad barn och föräldrar har att säga om Panfu.