Undersökningar och trender

För oss här på goodbeans är det viktigt att ha koll på de senaste trenderna och studierna. Vi samlar in en mängd intressant information från enkäter och undersökningar.

Ditt barn och internet

Statistiken är entydig: 70% av barn i åldrarna 6 till 13 spelar digitala spel minst en gång i veckan.* Med Panfu kan du vara säker på att ditt barn spelar i en certifierad och säker online-värld. Allt innehåll på sidan är anpassat för barn. Här är ett par tips på hur ditt barn förblir säkert och får en meningsfull internet-upplevelse:

 
  • Spela tillsammans: med ditt barn så märker du hur kul det kan vara med datorspel. Visa dig intresserad och låt ditt barn visa dig sin älsklingswebbsida och sitt älsklingsspel. Att upptäcka online-världen tillsammans med ditt barn är ett bra sätt att bedöma om du tycker innehållet är passande.
  • Håll dig informerad: Ta reda på vilka barnvänliga sidor som finns och prata om dem med ditt barn. Många webbsidor för barn har också information för föräldrar. Varför inte avsätta lite tid och spela tillsammans med ditt barn? Då kan du få en egen uppfattning om spelen och webbsidorna.
  • Regler:Sätt upp regler för ditt barns datorspelande. Ju yngre barnet är desto kortare tid framför datorn. Se till att ditt barn följer reglerna.
  • Vänner & Hobby: Ibland är det dags att låta datorn vila och umgås med vänner eller pyssla med andra hobbys. Ditt barn mår bäst av att göra något annat än att spela med jämna mellanrum. Varför inte ge förslag på några hobbys eller aktiviteter? Urvalet är enormt: sport, musik, leka i parken eller bara umgås med vänner och familj.
  • Val av spel: Att spela onlinespel kan vara ett bra sätt för ditt barn att lära sig. Spelen eller världarna ska dock vara anpassade för barn. Se efter om webbsidan ditt barn besöker är certifierad och var noga med att all personlig information är skyddad.

* Resultatet av en studie som innefattar 1200 barn och deras föräldrar. Studien heter KIM 2003 och utfördes av MpFS - ett tyskt institut för forskning och undersökningar inom området pedagogik.

Gå till sektionen press för att läsa mer.