Datorspel

Att spela data spel över nätet har blivit en stor del i många barns vardag. Den som letar kommer finna sajt efter sajt fyllda med brädspel, pusselspel och action spel. Online spel finns av möjliga typer och slag, men ett slag är vi extra intresserade av: spel för barn. Spel för barn är alltså spel som är inriktade på att ta hjälp av barnens egen fantasi samtidigt som de är roliga nog att omedelbart kunna njutas utan att behöva massa instruktioner eller svåra förklaringar. En typ av barnspel kan vara ett hästspel, ett annat kan vara en målarbok med lite roliga motiv med sådant barn kan gilla, en panda till exempel. Andra typer av datorspel för barn kan ju givetvis vara kluriga gåtor eller roliga mattespel.

Spel blir ett avbrott från skolan

När man kommer hem från en skoldag kan man förtjäna en lite paus. Att sätta sig ner och spela spel en liten stund kan vara något skoj spel schack online eller lite super mario spel får man en tydlig brytpunkt från skoldagen. Att spela något lugnt och lite avkopplande kan också vara ett bra sätt att varva ner och tänka på något annat när man kommit hem från skolan. Andra loggar in på en community och fortsätter chatta med vänner eller spelar ett matlagningsspel för att de tycker det är roligt. Oavsett vad är det viktigaste att man hittar något man själv tycker är skoj!

Barnspel - inte bara för barn

Alla kan givetvis njuta av roliga barnspel. Många vuxna kan tillexempel koppla av några minuter under lunchrasten med ett roligt spel. Eller också kan de leka tillsammans med sina barn och tillsammans klara av roliga utmaningar. Bara för att det är glada färger betyder inte det att det inte kan vara skoj för andra.