Vad innebär egentligen barnspel?

Med barnspel syftar man på spel med barn som målgrupp. Oftast är de mindre komplicerade för att inte behöva massa intruktioner eller förklaringar. De har också ofta en glad färgsättning med roliga bilder och färger. De ska också gärna låta barn använda den stora fantasi de besitter så att allt blir extra spännande och skoj. Typiska saker som barn kanske gillar lite extra är hästspel , bilspel, målarböcker , och glada spel anpassade för barn .

Barn och internet

Barn ska givetvis både få tillgång till internet samtidigt som de får veta vad som förväntas av dem. Varken barnet själv eller föräldern kommer uppskatta att se exempelvis tråkiga äckliga saker. Om man sätter ordentliga regler och surfar tillsammans med barnen då och då blir det enklare för barnen att själv hitta sidor som de själva tycker är skojiga, roliga och passar dem.

Vänner och spel

Att spela med vänner eller spela ensamn? När man spelar med vänner kan man skratta tillsammans åt allt skoj som händer på skärmen. Det är antagligen mindre chans att man gör det när man sitter själv. Om man däremot kan träffa alla sina vänner på nätet och leka tillsammans med dem så kan man ju ha lika roligt som om man satt framför samma skärm. Om man träffar sina vänner i en community eller i en virtuell värld spelar ingen roll, så länge ni kan ha skoj tillsammans.