Vad är mahjong?

Mahjong är ett gammalt kinesiskt spel med legender från Konfucius under 500-talet före kristi födelse. Ursprungligen tros mahjong komma från ett kinesiskt kortspel med liknande struktur. Själva spelandet är ganska likt vanligt kortspel fast man kör med brickor istället för med kort. Att spela Mahjong online har vuxit enormt och Mahjong är nu ett av de mest spelade gratis spelen på internet. Då mahjong härstammar från ett så stort land som kina finns det nästan lika många sorters regeluppsättningar som det finns hushåll i kina. Inget sätt är det riktiga men det finns några övergripande som de flesta liknar väldigt mycket.

Själva spelet

Själva mah jong spelet består av 144 brickor, 28 av dessa är trumfkort eller specialkort och åtta stycken är huvudfärgsbrickor.Normalt spelar man fyra personer som alla får 11 brickor var och resten av brickorna ligger kvar i det som kallas för muren. Från muren tar man sedan nya brickor under spelets gång. Egentligen ska man spela fyra gånger från varje väderstreck, eller vind som det kallas i mahjong. Att spela spelet mahjong kan därför ta hur lång eller kort tid som helst.

Andra roliga spel

Tycker man att mahjong är komplicerat eller svårt att lära sig finns det gott om andra gratis barnspel att spela. Allt från roliga datorspel om hästar och djur och hundar till lära- engelska spel som korsord eller frågesport. Barnspel finns det som sagt gott om på en massa hemsidor . Att spela roliga pandaspel gör man däremot bäst på panfu.